Pogosta vprašanja

Za vas smo pripravili odgovore na najbolj pogosta vprašanja. V kolikor ne najdete odgovora na vaše vprašanje, nam pošljite vprašanje po elektronski pošti – Kontaktni obrazec.

+ Kdo lahko vgradi centralni sesalni sistem?
Vsak vodoinštalater lahko vgradi centralni sesalni sitem, potrebna so samo ustrezna navodila za vgradnjo. Vse je odvisno od posameznega primera: Če je mišljena novogradnja, je dobra odločitev predpriprava kanalov za kasnejšo vgradnjo sistema.

+ Ali lahko vgradim tak sistem v obstoječi objekt?
Sistem je možno vgraditi v vgradne omare, podstrešje ali klet ter ga dopolniti s posameznimi komponentami po celotnem objektu. Pri vgradnji moramo stremeti k temu, da je čim več elementov sistema nevidnih, z izjemo sesalnih vtičnic.

+ Zakaj je vklop tega sistema nekaj posebnega?
Sistem vključimo s pomočjo posebnega ročaja, ki povzroči povečanje pritiska v cevi in s tem vklop centralne enote. Zato niso potrebni nobeni električni povezovalni kabli med vtičnicami in centralno enoto. Tak način vklopa centralne enote ima velike prednosti, posebej v primeru varnosti otrok v objektu.

+ Kakšno je vzdrževanje centralnega sesalnega sistema?
Vzdrževanje sistema je enostavno, saj moramo le vsakih šest mesecev preveriti filter in vrečo za zbiranje prahu. Za eventuelno čiščenje kanalov sistema in njihovega dezinficiranja uporabimo specialne robčke, ki jih posesamo v sistem.

+ Ali lahko s tem sistemom sesamo tekočine?
Kot dodaten pribor je na voljo poseben kit za sesanje tekočin. Sestavlja ga posoda in posebna doza za sesanje tekočin. Možno je sesanje tudi večjih količin tekočin.

+ Ali lahko uporabljajo ta sistem osebe obolele za astmo ali alergijo?
Centralni sesalni sistem odstranjuje ves prah iz prostora, kjer ga uporabljamo. Klasični sesalci odstranijo samo približno 66 % prahu iz prostora.